divendres, 8 de febrer del 2008

VOLEM LES NOSTRES AMBULANCIES

Divendres 1 de Febrer 2008

Pati de les Escoles del Pas de la Casa.
Un infant es fa mal,una petita ferida al front,sense cap gravetat,però que necessita uns punts de sutura.
Des de l’APA de l’escola es fa una trucada al 116 per demanar una ambulància,per portar l’infant al Centre de Salut .
Havent explicat la situació,el 116 diu que enviarà l’ambulància des de Ransol,per a fer el servei.
Des de l’escola s’insisteix amb el fet que estem al Pas de la Casa,i que al nostre coneixement sempre han acudit les ambulàncies del Pas de la Casa per raons de proximitat.
Un metge molt amable es posa al telèfon i torna a explicar la poca gravetat del cas,degut al fet que no hi ha pèrdua de coneixement i que la ferida no sagna molt en aquell moment .Ens assegura que l’ambulància no tardarà mes de 10 minuts,i que l’ambulància estacionada al Pas de la Casa es el SUM i per tant nomes surt en cas d’emergències.
Efectivament,l’ambulància va tardar els 10 minuts dits,i l’infant va ser portat al Centre de Salut sense mes problemes.


La gent del Pas de la Casa,estem preocupats,no perquè no confiem en el bon criteri de qui ens atén quan telefonem al 116,sinó per la manca de sentit comú que demostren els reglaments.
Sabent que al Pas de la Casa hi ha dos ambulàncies,la del SUM i la dels Bombers,no podem comprendre,perquè ha de pujar una ambulància des de Ransol per un servei,malgrat aquest no sigui urgent.
Ens sembla un desgavell de mitjans,ja que tant l’ambulància del SUM com la dels Bombers hagués pogut fer aquest servei en 5 minuts . En canvi d’aquesta manera es va desplaçar una ambulància que va estar fora de la seva base al menys 30 minuts.

Al Pas de la Casa des de fa 30 anys teníem el “privilegi” de tenir sempre una ambulància al poble,primer privada,desprès el Bombers,i ara ens trobem,que des de fa dos mesos,nomes tenim ambulàncies al poble per a les emergències,i ben aviat al mes d’abril també ens volen treure el SUM.



Associació de Veins i Comerciants del Pas de la Casa