dijous, 14 de febrer del 2008

REUNIO COMU-VEINS 14-02-08

ACTA Reunio amb el Comu d’Encamp :14/02/2008

Reunió amb Eli Pirot,Joana Quirós, 9h30 Tramits Pas de la Casa
S’excusa en Pere Marsenyach,per problemes personals.
També hi son presents les representants del Departament de Turisme Anna Majoral i Teresa(perdo però no m’he quedat amb el cognom).

-Subvenció Associació Muntanyenca
Els responsables de l’Associació Muntanyenca haurien de concertar una visita amb el Sr Consol per a defensar el fet que totes les activitats no precisen del mateix nombre de monitors per nen,i que l’escalada té unes peculiaritats,que fan que d’una part es necessita sempre dos monitors independentment del nombre de nens,que dues hores no son suficients per a portar a terme l’activitat.

-Subvenció Associació de Veïns:
Definitivament sembla que nio hi gaires possibilitats .De tota manera les Conselleres es comprometen a proposar-ho en reunió de “Majoria”.
En quant als temes tocant a Comerç, ja participa una persona des de Comú a les activitats que organitza Comerç des de Govern (Roser Gracia).
Insistim en el fet que tots els projectes s’haurien de coordinar per anar tots a una.
Tema Petits Cantors:aquets tenen l’obligació segons la seva subvenció de pujar a fer un concert cada any al mes de Març al Pas .Se’ls hi podria inclús reclamar el que els hi varem pagar l’any passat.

-Projectes Comissió Comerç i Turisme

Xarxa informativa per part del Jovent del Pas de la Casa:
El Comú té previst dur a terme aquest projecte durant la temporada d’estiu.
Cal passar-l’his el llistat de nens que s’havien proposat.

Passejades a cavall pel poble:
Caldria mirar d’obtenir tots els pressupostos per a poder presentar-los,a veure si seriem a temps de tenir aquesta activitat organitzada des del Comú,per les vacances de Pascua

Nova Caseta de Turisme
El projecte esta a punt de començar ,i esta previst que tingui les prestacions que demanem i mes,sales d’exposicions etc...
El tema que difícilment es farà es el de les consignes per problemes de seguretat...
Segurament s’exposarà el projecte ,s’intentarà que també s’exposi al Pas.
Insistim particularment en els horaris de la Caseta,cal donar el servei al públic quan aquet hi es ,cal fer horaris especialment amplis,quan hi ha mes afluència.
Cal pensar inclús en mantenir el transport intern fins la nit en dies d’arribada puntuals.
Seria interessant fer una Recepció de permanència en acord amb els hotelers i Agencies Immobiliàries per aquets dies puntuals de gran afluència.
Plànol informatiu del Pas:
Aquest esta supeditat a la construcció de la Caseta de Turisme.
Cartells informatius d’hotels,serveis...etc
Els particulars poden demanar a Tràmits la seva senyalització i l’ubicació d’aquesta.
Insistim en el fet que els Servei Públics s’haurien d’indicar ja.

Transport intern
Aquest dona una gran satisfacció al Veïns del Pas,però esta infra-utilitzat per els Turistes,seria important de fer una promoció mes important als hotels i edificis d’allotjament turístic.
També seria important posar els horaris,quan estiguin instal·lades les parades


-Festa de la Multicultura:
La carpa no podrà ser per que surt massa car,no obstant s’estan acabant les obres de la sala de Festes,i la Festa de la Multicultura es farà com sempre al Centre Esportiu


Demandes de veïns:
Hi haurà properament una antena del Departament de Cultura al Pas de la Casa per així poder organitzar les festes des d’aquí.
Per la manca de coordinació entre Cultura i Esports pel tema Llaç d’Animació,existeix un clar compromís de les dues Conselleres en qüestió per que no es repeteixin els disfuncions.
Les informem que hem fet arribar un correu al senyor Consol i a la Consellera Olga Areny,per tots els temes tocant a Socials.
Ens sembla que el Comú i els Veïns del Pas hauríem de fer front comú i treballar especialment “a una” pel tema del Centre de Salut i d’Emergències.
Enviaré tots els correus que hem tingut amb el Ministeri per aquestes raons.

-Higiene
El tema dels contenidors,s’hauria de solucionar segons en Michel Henzelmeier,quan es posi a lloc el projecte que es va decidir fa dos anys:
Petits contenidors,amb petits camions que passin contínuament pel poble,i descarreguin al Centre de Transferències.
Sembla ser que les traves i els problemes administratius estan en fase de solucionar-se.
També cal notar que encara hi ha edificis que desaigüen al riu,cosa en particular evident al carrer de l’Abeurador...Això pot anular tots els recursos que s’han destinat per la neteja del riu Arieja.
El Sr Consol sembla ser que se’n encarregarà personalment.....


Per finalitzar la Consellera d’Administració ens assabenta que durant el mes de Març es faran Jornades de Portes Obertes al Comú d’Encamp per conèixer totes les modalitats del diferents tributs,es pot anar a demanar l’informació a Tràmits,però per explicacions mes aprofundides i tècniques hom pot acudir al Comú d’Encamp.


També ens informen que durant el mes de Març hi haurà el Congres de Turisme de Neu a la Parròquia d’Encamp,l’Anna Majoral ens passarà l’informació per mail.