dimarts, 12 de febrer del 2008

Preparacio de la Reunió amb els representants del Comu el 14-02-2008

Reunio amb el Comu d’Encamp :14/02/2008

Reunió amb Eli Pirot,Joana Quirós,Pere Marsenyach, 9h30 Tramits Pas de la Casa

-Subvenció Associació Muntanyenca
La subvenció s’ha calculat en base a un sol monitor,el qual es totalment insuficient per a poder desenvolupar l’activitat.

-Subvenció Associació de Veïns:
Tornar a insistir en fet que les nostres despeses son principalment degudes a les afiliacions a altres associacions d’una importància cabdal a nivell comercial.
Afiliació a l’ACU per el Sistema Arbitral de Consum:
30 socis comercialsX300 Euros=9000 Euros anyals.
D’importància d’aquesta afiliació es deu a que això significa obtenir un label de qualitat per als nostres comerciants:a cada campanya que fa l’ACU els nostres comerciants surten en tots els fullets informatius que es reparteixen a les fronteres,i arreu dels països veïns .Cal afegir que tant a Catalunya,Espanya,i França,les Associacions de Consumidors i Usuaris tenen una influencia important,i que això es publicitat per la qualitat del nostre comerç.
També es important assenyalar que en el moment de l’afiliació a l’ACU cap dels nostres comerciants s’ha vist negar la mateixa ,i això també demostra la qualitat del nostre comerç.
Afiliació a la PIME:
30 socis ComercialsX30 €= 600€
Aquesta associació defensa els interessos dels petits i mitjans empresaris,categoria a la qual pertanyen els nostres socis comercials.
Aquets poden així gaudir també dels serveis que ofereix aquesta associació.
Participació als diferents actes que s’organitza des de Govern a nivell comerç :
Simposi de Comerç
Taula de Comerç
Diada del Comerç
El nostre comerç es troba en aquest moment en un pas crític,hem de trobar una manera de treballar activament,per redreçar-lo i això es farà si hi ha una implicació important de totes les parts:comuns ,govern,associacions...


Finalment i per defensar el dret a una subvenció hem de notar que la nostra associació participa activament en tots els problemes que toquen a la nostra població,Tunel d’Envalira,Sanitat,transports,problemes a nivell d’educació,etc,tot això benèvolament,així com la participació a tots els actes culturals,ja que pensem que aquesta es la nostra vocació i obligació.

-Projectes Comissió Comerç i Turisme

Xarxa informativa per part del Jovent del Pas de la Casa:
El projecte seria que durant els mesos d’estiu (en que els hotels i immobiliàries no treballen tant),fer arribar d’informació als vianants,i principalment als excursionistes que venen per un sol dia.
L’informació seria, ja no de tipus comercial,sinó mes aviat,de cara als recursos del nostre poble a nivell d’activitats:Poliesportiu,passejades,Llac de les Abelletes,Grau Roig,Cercle de Pessons,recursos sanitaris,orientació dins del Poble(planols) etc...
Els nens anirien degudament identificats,amb indumentària ben visible .Cal tenir en compte que aquets nens estimen el poble i hi viuen des de la seva infantes,i per tant,en poden donar una imatge ,mes que professional,simpàtica.
L’associació ja té un “pool” de nens que estan disposats a fer-ho.
Com sempre el que ens falta son els recursos financers:
El salari seria de 5€/hora
Els nens de menys de 16 anys poden treballar max 6 hores per dia.
La idea seria de cobrir unes 8h/dia amb diferents 4 equips de dos nens:
6hX5€=30 € per nen/dia
8 nensX30€=240€/dia
60 dies (estiu)X240=14400€ per l’estiu
Cotització Cass:14400X18%=2592€
També s’hauria de preveure el preu de l’indumentària.
L’associació ens comprometem a coordinar i a fer els contractes de treball del nens ,així com les declaracions de la CASS.

Passejades a cavall pel poble:
La idea es promoure la mobilitat dels visitants a dins de les diferents zones del poble:a l’estiu la tendència es de quedar-se a la part baixa del poble,en canvi a l’hivern els esquiadors desconeixen la part baixa.
Creiem que seria un atractiu comercial i lúdic , organitzar passejades a cavall en carruatges per tot el poble .Ja tenim demanat un pressupost,però seria bo tenir-ne d’altres .Les passejades serien pagant per a poder finançar-ho en part.
Seria un “plus”,especialment en èpoques de molta afluència .

Nova Caseta de Turisme
Tenim ara l’ocasió única de fer un projecte realment important .Hauríem de tenir una caseta de Turisme ,en acord amb l’importància que te arreu el nostre poble turísticament parlant.

Adjuntem el projecte que ja varem fer arribar al Sr Miquel Alis en una trobada anterior(2005)
-A l’ENTRADA del poble,no a la sortida com esta ara.

-En un lloc accessible i visible des de tots els aparcaments

Per això el lloc que considerem més adient es on està ubicat ara el Parc infantil.
El Parc infantil es un lloc on no hi toca el sol la major part del dia,sobretot a les hores on els infants en poden gaudir,aquets juguen dons en el lloc on esta l’actual Caseta de Turisme ,i a la Plaça de l’Església.
El parc infantil es un lloc cèntric,i tots els usuaris dels aparcaments han de passar-hi pel davant,.
La superfície de la parcel·la permet de fer una “caseta” de Turisme moderna i de la categoria que es mereix el Pas de la Casa:
Mes que un lloc d’INFORMACIÓ,aquesta hauria de ser un lloc d’ACOLLIDA pel turista.

El turista hi hauria de trobar una sèrie de serveis basics:

-Relació directa amb els llocs d’allotjament:comunicació telefònica directa amb el hotel o apartaments de destí.
-Servei de recollida dels hostes per part dels hotels i apartaments,i/o sortida del Minibús gratuit.
-Sala de repòs per a les famílies,on podrien descansar desprès de un llarg viatge,abans de poder ubicar el lloc de destí,amb possibilitat de tenir begudes calentes o restauració(maquines distribuïdores).
-Consignes per a poder deixar maletes ,esquis….
Aquests serveis haurien de funcionar 24/24h sobretot en èpoques de màxima afluència i/o en els dies d’arribades massives

El servei d’Informació complementaria les prestacions del Centre d’Acollida


Un servei així permetria de fer arribar millor les informacions al “nou arribant”,també s’hi podrien fer animacions els dies on l’afluència es mes important.


Breument,ara que esta projectat la nova caseta de Turisme ,es d’importància cabdal que no fem com sempre i ens quedem a mitg camí .Cal preveure-la amb les prestacions que ens hi imaginaríem d’aquí a 20 anys i que no es quedi obsoleta nomes en acabar-la.
El mes important es la noció d’acollida del viatger,per això cal tenir especialment cura en que aquesta estigui oberta sempre que faci falta,o tenir mecanismes substitutius.
Pensem que no cal inventar-se res nou ,sinó aplicar formules que ja funcionen en altres llocs...


Plànol informatiu del Pas:
Ja portem dos consolats demanant-lo,i encara no l’hem vist...
En qualsevol lloc turístic hom,pot trobar a les entrades dels pobles,uns plànols per ubicar-se,amb els llocs d’importància.
Inclús en alguns llocs,s’hi troben capses tancades (per les intempèries)amb els plànols de mà a l’interior.
En d’altres llocs,el plànol es també una centraleta telefònica des de la qual un pot telefonar al hotel que ho desitgi,per reservar o perquè el vinguin a buscar...
Tots aquets mecanismes permetrien evitar en lo possible la circulació rodada pel poble del turistes que volten fins trobar la seva destinació,que busquen,els serveis....
El “plànol” ens sembla imprescindible,ja que pot ser mes rapit d’obtenir,ja que la Caseta de Turisme tardarà (degut a les obres),en veure el dia.

Cartells informatius d’hotels,serveis...etc


-Festa de la Multicultura:
possibilitat de muntar una carpa al costat de la Sala de Festes o en un altre lloc a discutir,ja que permetria augmentar l’oferta als visitants .Es podria inclús començar amb activitats a la tarda pels nens i els turistes que hi passessin…
Aquesta mateixa carpa podria quedar en aquest indret fins al final de l’estiu i permetria de celebrar-hi actes de la festa de Sant Joan,i de la Festa Major; Així com la celebració del Mercat Medieval,el Mercat de l’Ocasió, a més a més de tot tipus d’actes culturals durant l’estiu.
Estem pendents de tenir un pressupost per el lloguer de la carpa,o eventualment la compra ,si això surt mes a compte.
Calentadors per la carpa,ja que sovint,degut a la climatologia del Pas son necessaris
Taules i cadires per quedar-se definitivament al Pas ja que cada cop que hi ha algun esdeveniment,s’han de traslladar del Pas a Encamp i de Encamp al Pas.


Demandes de veïns:
Possibilitat d’ampliar la demanda d’activitats culturals:
Classes d’informatica i altres....
Queixes dels usuaris de la Guarderia,que hem de posar al net i fer-ho arribar a la Consellera de Cultura.
En particular,manca de coordinació entre la guarderia i el Poliesportiu quan es fan activitats puntuals.

-Higiene
Tornar a recordar que cal una solució urgent per el tema dels contenidors acumulats en certs punts del poble i en particular davant d’alguns comerços amb les conseqüents molèsties per aquets per aquets.