dimarts, 19 de febrer del 2008

DIMISSIÓ ANTÒNIA ESCODA

Junta de l’Associació de Veins i Comerciants del Pas de la Casa


Pas de la Casa 17 de Febrer 2008


Companys,
La present es per fer-vos part de la meva decisió de deixar la Presidència de l’Associació de Veins i Comerciants del Pas,i això per un seguit de raons ,que us enumero tot seguit:

-Primera i per mi la mes important:
Estic íntimament convençuda que serà un benefici per l’associació que jo ja no l’encapçali .
Crec que el fet de haver concorregut a les eleccions Comunals amb el Verds,i contra el nostre actual Consol,el Sr Miquel Alis,fa que aquet en vegi mes com uns rivals politics que com un col·lectiu que vol millorar la qualitat de vida dels Pas de la Casencs.
Això es reflecteix en temes com el de la subvenció denegada a l’associació,o el fet que eviti continuar les reunions que havíem fet periòdicament amb ell,delegant-les en els seus Consellers.
La nostra associació ha demostrat en repetides ocasions la seva dedicació no nomes en la defensa dels ciutadans del Pas de la Casa,sinó que ben sovint això ha fet “taca d’oli”,i també s’han beneficiat de les nostres reivindicacions altres ciutadans del país.
Citaré la demanda que es va fer a la CASS de poder fer els tràmits al Pas de la Casa,que actualment ja s’ha estes a tot el país .
També hem aconseguit que el Transport Escolar i de retruc el Transport Públic,passin pel Túnel d’Envalira.
S’ha aconseguit un Transport Intern a tota la Parròquia.
Hem aconseguit ser una associació de referència dins del mon del comerç Andorrà i participem activament a totes les accions que es fan des de Govern en aquest sentit.
Hem reivindicat millores socials pel nostre poble,com son els habitatges de lloguer pel treballadors,com el manteniment i la millora del servei sanitari al nostre poble.
Hem treballat per la gratuïtat del Túnel d’Envalira.
Hem ajudat activament a tots els ciutadans que individualment han pogut tenir algun problema econòmic,o senzillament algun problema amb les administracions.
Hem lluitat per continuar vivint en un poble segur,denunciant a les autoritats les mancances puntuals d’efectius del servei d’ordre,així com també hem aconseguit que no es deixessin de fer les visites mediques i els tràmits d’Immigració en èpoques punta al Pas de la Casa.
Per tots aquets fets i d’altres que possiblement m’oblido ja que la llista es ben llarga,penso que hem demostrat ser una associació ,que respon al criteri que demana el reglament de subvencions del Comú d’Encamp,ja que presentem:”un projecte, acció que fomenti una activitat d’utilitat pública o un interès social”.
Evidentment ,no som una associació ni cultural,ni esportiva,ni de joves,però si som una associació de ciutadans de la Parròquia ,i treballem per millorar les condicions de vida en aquesta Parròquia.....
Tal com des de les diferents institucions del país se’ns reclama com a part important per treballar en els diferents projectes,també penso que hauríem de gaudir de la consideració del Sr Consol.


-En segon lloc,i també es una opinió personal,penso que els politics ens estan demostrant que no han escoltat el que els hi ha dit el poble en el decurs de les eleccions:
El ciutadà vol veure accions que millorin el seu dia a dia,de manera rapida,i efectiva,sobretot tenint en compte que en general es tracten d’accions petites i poc costoses,com canviar una farola quan aquesta es fa malbé,o canviar una bombeta quan un carrer li falta llum,o millorar la recollida d’escombraries,etc...
En canvi el que si es fa ràpidament es l’aprovació de grans projectes que no veuran la llum fins passats uns quants anys ,i que bona part de la població pensa que ni els veurà.
Per això he decidit continuar treballant tant per el Pas de la Casa,com pel ciutadà,des de la vessant política.
Així ,vull dedicar els meus esforços,al Partit Verds d’Andorra,ja que al meu parer,es la única formació política que ha entès que s’ha d’escoltar al ciutadà,i que per millorar les seves condicions de vida,s’ha de lluitar per assolir unes lleis socials justes,així com que cal treballar per que tots els ciutadans d’Andorra tinguin veu i vot.
Breument ,el fet que deixi la presidència de l’Associació de Veins i Comerciants del Pas de la Casa,no significa que hem desvinculi d’ella ni dels seus problemes,sinó que he decidit treballar en aquets problemes des d’una altra opció.

-Tercera i ultima raó:penso que podem estar orgullosos de la feina feta fins ara, i algunes de les coses que he enumerat precedentment,i totes les que m’he deixat així ho demostren .També m’enorgulleixo d’ haver lluitat inclús en els fracassos,ja que sempre ho hem fet amb l’anhel de millorar el dia a dia del ciutadà i mai per interessos personals,o per protagonisme.
Crec que ja ha arribat l’hora de donar el relleu a persones que arribin mes fresques,amb noves forces i idees i sense el llast de ser considerat un rival polític per les autoritats comunals.

Finalment també vull dir que no us desfareu tant fàcilment de mi ,perquè,tant el Pas de la Casa,com l’Associació de Veïns del Pas son coses que “enganxen”,i aquí em tindreu a totes les reunions per continuar exigint una vida digna pels habitants del Pas de la Casa.

Antònia Escoda