dijous, 17 de gener del 2008

Resposta a la denegacio de subvencio

M.H.Sr Miquel Alis
Consol de la Parroquia d’Encamp i el Pas de la Casa

Pas de la Casa 09-01-08


Molt Honorable Senyor,


Volem per la present fer-li arribar el nostre malestar,ja que hem rebut per part del Comu la notificació per la qual s’ens informa que un cop mes,la demanda de subvenció per l’Associació de Veins i Comerciants del Pas de la Casa ens és denegada.

D’una part agraïm que al menys aquest cop la decisió ens ha estat comunicada al contrari d’altres vegades en que l’hem sol-licitada.

Sigui com sigui,la nostra Associació ha estat defensant des de fà 7 anys els interessos de la Població del Pas de la Casa en tots el ambits en que aixi ho han exigit els ciutadans del Pas de la Casa.


Comerç i Turisme

Hem desenvolupat, desenvolupem i continuaren defensant i exercint la nostra activitat , tal com ho hem estat fent al llarg del temps, amb pro­fes­­sio­­nalitat, rigor, serietat, respecte de les normes i con­­tri­buint ensems a donar la bona imatge de qualitat i de servei de la que gau­dei­x i ha de seguir gaudint Andorra com a destinació turística.

Amb aquest objectiu, la junta de l’Associació de Veins i Comerciants ,amb l’aprovació de l’Assemblea General,va associar-se a la PIME perquè els Comerciants afiliats a la nostra Associació,poguessin gaudir del avantatges i de la informació,que podia aportar-nos aquesta Associació ”germana”.

També sempre amb l’objectiu de avançar en el cami de la qualitat i el Servei,la nostra Associació ha afiliat els seus comerciants al Sistema Arbitral de Consum,que com vostè bé sabrà,pot ser una eina important per el futur del nostre comerç.


La nostra Associació ,participa a la Taula de Comerç que organitza el Ministeri d’Economia,i properament entrarà a participar,en una Taula de profesionals del sector que s’ha de crear properament.
També som una Associació de referencia dins el mon del comerç i participem activament a totes les convocatories de la Cambra de Comerç i Industria,per a als horaris comercials,les demandes a les intitucions Duaneres Franceses de cara a mobilitat,les formacions continuades a les empreses .

La nostra Associació ha defensat activament els diferents col-lectius d’Empresaris del Pas de la Casa i la Parroquia,en particular les Empreses d’Allotjament Turistic que vostè tant bé ha sapigut defensar.

Col-laborem activament amb el Servei de Politica Linguistica per a l’implantació de la nostra llengua en el Comerç i l’hosteleria.
El Maig del 2007 es va fer una campanya de porta a porta per a l’etiquetatge i el retolament en català.El Desembre del 2007,Politica Linguistica i l’Associació de Veins i Comerciants del Pas han ofert una Formació de Català oral per als treballadors de l’hosteleria i del comerç,amb horaris adaptats,a un preu simbolic.


Activitats Socials

La nostra Associació esta defensant el manteniment dels Serveis Sanitaris al Pas de la Casa.
Hem tingut que fer aportacions puntuals alimentaries a persones en extrema dificultat.
Hem tingut que suplir el deficit en els Transports Publics quan ha fet falta.

Tenim una part important de merit que la CASS hagi decidit descentralitzar els seus serveis,primer al Pas i despres a la resta del pais.
També hem influenciat per les demandes reiterades l’establiment de la STA.

Activitats Culturals

Des de fà 2 anys l’Associació de Veins i Comerciants del Pas de la Casa,organitza al mes de Febrer un Concert del Cor del petits Cantors d’Andorra al Pas de la Casa.

L’Associació participa activament a tots els esdeveniments culturals de la Parroquia,en particular a la Festa de la Multicultura,al mercat Medieval del Pas,al Mercat de Santa Llucia d’Encamp.


Associacionisme

Practiquem activament l’Associacionisme,i l’intercanvi amb diferents Associacions:participem a la PIME,a l’APAE,a la Comissió de Festes,i col-laborem amb d’altres:APA de les Escoles del Pas,AEAT,ADUAPA,Institut de Drets Humans,Associació de Dones d’Andorra,Patronat de Dames de Meritxell,Caritas,etc...

Hem participat al Pacte de Progres de la Parroquia d’Encamp ,que per cert,en un dels seus apartats parla de l’afavoriment de les Associacions.



Dit això Sr. Consol, el nostre col·lectiu està majoritariament compost per gent professional, seriosa i respectuosa,pero també benevola i amb cap altre recurs que els nostres personals. Som gent que tre­ballem durament, contribuint alhora, a la promoció turística del país i a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans del Pas de la Casa i dons de tota la Parroquia. Som també conscients que el nostre poble ha de millorar i seguir progressant en servei i qualitat.

Per a poder seguir en aquest cami que ens hem marcat,necessitem l’ajuda economica adient.Ja que en particular les activitats per reactivar el Comerç de la Parroquia son les quines ens demanen el 95% del nostre pressupost.

Sr.Consol , el nostre col·lectiu preten continuar avançant envers la millora del nostre poble en totes les vessants.Per això li demanem que vulgui revisar personalment el cas de la Subvenció de l’Associació de Veins i Comerciants del Pas de la Casa,jà que sense el suport economic de les nostres Institucions,dificilment podrem sortir ,del cercle premsa-denuncia....
Pensem que hi ha altres activitats mes instructives,i que ens poden aportar mes empenta ,sempre hi quan hi hagi un suport economic.






Atentament el saludem.


ASSOCIACIO DE VEINS I COMERCIANTS DEL PAS DE LA CASA
Antonia Escoda Alegret,Presidenta




Copia per el Sr Pere Torres,Conseller de l’oposició