dimecres, 23 de gener del 2008

Carta al Sr Miquel Alis - Revitalitzar el comerç

M.H.Sr Miquel Alis
Consol de la Parròquia d’Encamp i el Pas de la Casa

Pas de la Casa 22-01-08


Molt Honorable Senyor,

Ahir,varis membres de la nostra Associació varen assistir al Simposi de Comerç,que organitzava la Cambra de Comerç.
Aquesta va ser una experiència molt instructiva ja que varem poder sentir les experiències de mandataris de ciutats tant importants com Bilbao o Terrassa,i dels avenços a nivell comercial i urbanístic en aquestes ciutats.

Voldríem fer-li arribar el nostre neguit per l’estat del comerç a la nostra Parròquia,i ens agradaria aprofundir en aquest tema en alguna propera reunió.
Voldríem conèixer els projectes que té el Comú en aquest sentit,i ens agradaria poder aportar les nostres idees ,i els problemes principals a ls que es troben confrontats els nostres comerciants

Com sap la nostra Associació s’estan investint,i força en aquest tema,tal com li varem comunicar en un correu anterior:

Comerç i Turisme

Hem desenvolupat, desenvolupem i continuaren defensant i exercint la nostra activitat , tal com ho hem estat fent al llarg del temps, amb pro­fes­­sio­­nalitat, rigor, serietat, respecte de les normes i con­­tri­buint ensems a donar la bona imatge de qualitat i de servei de la que gau­dei­x i ha de seguir gaudint Andorra com a destinació turística.

Amb aquest objectiu, la junta de l’Associació de Veïns i Comerciants ,amb l’aprovació de l’Assemblea General,va associar-se a la PIME perquè els Comerciants afiliats a la nostra Associació,poguessin gaudir del avantatges i de la informació,que podia aportar-nos aquesta Associació ”germana”.

També sempre amb l’objectiu de avançar en el cami de la qualitat i el Servei,la nostra Associació ha afiliat els seus comerciants al Sistema Arbitral de Consum,que com vostè bé sabrà,pot ser una eina important per el futur del nostre comerç.


La nostra Associació ,participa a la Taula de Comerç que organitza el Ministeri d’Economia,i properament entrarà a participar,en una Taula de professionals del sector que s’ha de crear properament.
També som una Associació de referència dins el mon del comerç i participem activament a totes les convocatòries de la Cambra de Comerç i Industria,per a als horaris comercials,les demandes a les institucions Duaneres Franceses de cara a mobilitat,les formacions continuades a les empreses .

La nostra Associació ha defensat activament els diferents col·lectius d’Empresaris del Pas de la Casa i la Parròquia,en particular les Empreses d’Allotjament Turístic que vostè tant bé ha sapigut defensar.

Col·laborem activament amb el Servei de Política Lingüística per a l’implantació de la nostra llengua en el Comerç i l’hostaleria.
El Maig del 2007 es va fer una campanya de porta a porta per a l’etiquetatge i el retolament en català.El Desembre del 2007,Política Lingüística i l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas han ofert una Formació de Català oral per als treballadors de l’hostaleria i del comerç,amb horaris adaptats,a un preu simbòlic.


També venim des de fa 7 anys denunciant les mancances a nivell de Serveis al poble del Pas de la Casa,en particular:
-El problema dels contenidors de les escombraries ,la seva ubicació ,els horaris de recollida i la seva eficiència.
-El problema de les normes d’aparcament a dins del poble.
-El desgavell en l’emplaçament dels passos de vianants
-La manca d’espais urbans per a les PERSONES,en front de l’ invasió pels vehicles.
-El greu problema dels excrements dels gossos a les voreres.
-El estat pèssim de les voreres i altres espai pels vianants.
-La manca de papereres amb cendrer.
I tantes altres coses més que han anat sorgint en el curs de les reunions que hem mantingut periòdicament.


Creiem que es hora de seure tots i parlar i sobretot actuar en front d’aquets problemes.
Es cert,que dins del Pacte de Progrés hi ha un apartat que tracta del tema del comerç,però des de la nostra posició ,no s’ha vist encara cap actuació concreta.
Voldríem saber ja,les seves propostes,i no ajornar encara més actuacions sobre un problema greu,ja que afecta un dels puntals de la nostra economia.


Pensem que un altre dels problemes que també ens afecta i de manera dolorosa es la manca de comunicació i coordinació entre les àrees corresponent a Comerç del Comú d’Encamp i del Govern d’Andorra.
Creiem,que sense un treball conjunt d’ambdues administracions,amb la col·laboració dels col·lectius afectats,continuarem,cadascú del seu costat gastant energies de manera improductiva.




Dit això Sr. Consol, el nostre col·lectiu està majoritariament compost per gent professional, seriosa i respectuosa,però també benèvola i amb cap altre recurs que els nostres personals. Som gent que tre­ballem durament, contribuint alhora, a la promoció turística del país i a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans del Pas de la Casa i doncs de tota la Parròquia. Som també conscients que el nostre poble ha de millorar i seguir progressant en servei i qualitat.


Quedem dons a la seva disposició per a col·laborar en el tema del la Millora del Comerç i la seva reactivació





Atentament el saludem.


ASSOCIACIO DE VEINS I COMERCIANTS DEL PAS DE LA CASA
Antònia Escoda Alegret,Presidenta




Copia per el Sr Pere Torres,Conseller de l’oposició