dijous, 17 de gener del 2008

Acta de la reunio de la junta 14/01/08

ACTA reunio junta 14/01/08
-Treballs de les comisions de treball :

+medi ambient :-Assistencia obertura de plecs de base perd a neteja Riu Arieja el 14-1-08 :pressupostos van de 70000 a 130000 euros,pendent d’adjudicar.La neteja es dura a terme durant Juny a Setembre del2008,il’objectiu es aconseguir una neteja a fons dell lit del riu.
En una segona fase es farà una campanya de sensibilitazació per a mantenir el nivell de neteja,desprès (potser),fase sancionadora als infractors.
Despres ,probablement en 1 any,acondicionament de un GR Aixa com del projecte de Cami de Natura de l’Escola Francesa.
-Projecte de Mercat de les Flors,enmarcat dins de la Comissio de Festes,i promoció Turistica.


+comerç:*reuniò Govern 7-1:-Proposta per formar part a una Taula de Comerç,diferent a la del projecte 2020,es tracta d’una taula mes reduida i amb profesionals per a poder portar a terme proyectes concrets,al contrari de la taula del 2020 que es mes de debat.
El objectiu mes proper es preparar la diada del Comerç i programar una campanya important al turisme de proximitat en particular al del Sud de França.Ja s’ha fet una -Invitació al primer Simposi del Comerç que es farà el 22-1,seria interessant que els socis comercials en fossin informats.S’enviarà un correu amb l’informació.
*Postal Informativa de l’Associació de Veins,on els usuaris podrien escriure els seus suggeriments a l’Associació.Hi posariem els horaris comercials ,les activitats que es poden fer al Pas de la Casa,informacio de l’ACU….Es podrien posar en els hotels ,els llocs publics juntament amb una urna per a recollir els suggeriments.
*projecte per portar un vehicle amb cavalls durant les festes del Febrer per a poder fer Promoció de l’Associacio´,de la part baixa del poble als usuaris de les pistes,per animar turisticament parlant el nostre poble.El pressupost es de gairebé 9000 euros.Actualment no gaudim dels ingressos suficients,per tant hauriem de intentar fer-nos-ho subvenconar per alguna entitat,Comu,Granvalira,….
Quedem que es proposará primer a Comu jà que forma part de la Promoció Turistica del poble.
*Informació turistica del Pas de la Casa per part del Jovent del Pas de la Casa,la idea es que aquets vagin identificats,amb un xaleco,i que donin informació general del poble.Ja hem fet els tramits administratius a la CASS,i inspecció de treball,ens cal trobar la financiació….

+FINANCES:Subvenció,aquesta ens ha estat de nou denegada.Vist l’estat de les nostres finances es urgent de trobar una via de finançament si volem,poder continuar amb les nostres activitats,principalment les comercials.Hem de demanar hora amb el Comu per veure una posible sortida,també estaria bé de intentar contactar amb les institutcions financeres.
El llistat de Bicis ja esta actualitzat,i en breu es passaran les quotes per el 2008

+Social:-Centre de Salut:despres de la reunió amb el SAAS on s’ens va anunciar la decisió de treure les ambulancias i el SUM a partir del mes de Maig,s’ha fet un correu a la Ministra de Salut,i potser hauriem de preveure una nova reunió despres del mes de Març.
També n’hauriem de parlar amb el Comú i eventualment amb el Raonador del Ciutadà
-Informació recursos Sanitaris,als establiments hotelers i agencies d’apartaments turistics.

+Transport:-carta al Consol per reclamar l’accessibilitat,avui 15-1 s’ha vist el primer autobús per discapacitats(bien!).
Caldria aclarar en reunió amb el Comu si el transport sera durant tot l’any,i si continuará gratuitament.
-Aduana:El Jordi Muntané propasa fer una carta per publicar-la,el duote es si es escaient ja que molts dicen que hi ha hagut una millota substancial en el tracte de la Duana Frances en els darrers temps.
Cal trucar a Mobilitat perquè ens aclareixin si existeix realment una clausula firmada on posa que el Pas no pot estar mai colapsat per raons de seguretat.

+Cens Enfiteutic:semblaria que els nous contractes de Cens Enfiteutic ja s’estan establint amb prvisió de fer els augments sobre l’IPC.Caldria fer arribar un correu per tenir una constancia escrita.
Despres es pot consultar amb la Natalia Aleix per intentar exigir la retroactivitat de la mesura.

-Classes de Català
L’experiencia ha estat molt positiva tant perd part de l’alumnat com perd part dels docents,de Politica Linguistica ens proposen noves classes.Experiencia a repetir….

-Comissió de festes
-S’esta preparant Carnaval segons el mateix format que fins ara
Participa perd part de l’Associació el Michel Henzelmeier
També s’ocuparan de la Festa Major
Totes les noves propostes seran ben acollides.
Hi ha en particular la proposta del Michel perd a fer un Mercat de les Flors al Pas de la Casa.

-Calendari Reunions Junta

-Reunions Comu
Demanar hora per reunió amb el nou Comu.


APORTACIONS DE SOCIS:
_problema dels contenidors
-Passatges de vianants
-Poble prioritari als vianants
-No respecte de les senyalitzacions,basicament perd part dels residents :plaça autobus en front del Comu,cotxes amb matricula estrangera semi-abandonats,etc,etc…
-Escudella Popular que hauria de ser MES POPULAR,amb una participació,mes particularment de la gent del poble